FAQ

Videung anpassar sig till alla kroppsformer och kroppsvikter och nästan alla våra kunder har inte testat sängen innan köp. Du beställer enkelt din Videung i vår webbshop och med vår Sova-på-saken garanti kan du i lugn och ro testa den hemma i 100 dagar innan du bestämmer dig.

Så säkra känner vi oss på att Videung är den bästa sängen du någonsin haft och någonsin kommer att ha.

Fram till 15:e Januari 2023 går det även att provsova i en Videung på The Wood Hotel i Skellefteå. Läs mer om erbjudandet här

En Videung är uppbyggd av 90 centimeters breda moduler och går därför att bära in överallt där en enkelsäng går att bära in. Vi monterar den sedan till en dubbelsäng på plats i ditt sovrum.

Vi erbjuder kortbetalning med Visa, MasterCard samt Paypal och Klarna

Finns din Videung färdig hos oss vid beställning, så skickas den vanligtvis inom 5 arbetsdagar. I annat fall är det 2-8 veckors produktionstid.

Du kommer att få en första uppdatering kring din order inom 24 timmar efter lagd order.

Vårt mål som är att få världen att sova bättre om nätterna, börjar med att vi ska få Norrland att sova bra.

Hemleveranser sker i dagsläget med våra egna bilar i regionerna kring Skellefteå, Piteå, Umeå och Luleå. Vi bär in, avemballerar och monterar din Videung. Vi tar även tillbaka allt emballage och kör det till återvinningsstationen.

Inom en snar framtid öppnar vi även upp i andra städer.

För leveranser utanför dessa regioner, vänligen ta kontakt med vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Den naturlatex som används i Videung är en hållbar och naturlig resurs som kommer från hevea brasiliensis träd, och tappas medan träden fortsätter att växa, leva och rengöra luften. 

Det skall inte blandas ihop med den syntetiska latexen som bland annat finns i latexhandskar.

Det är den mest hållbara madrassen på marknaden med en uppskattad livslängd på 25-40 år och den har bedydligt mindre miljöpåverkan än petroliumbaserade material som vanligtvis används för att bygga en säng.

Vår naturlatex är även miljöcertifierad, (FSC, OEKO-TEX, LGA, Eco-Institut Label, EuroLatex ECO-standard) och produceras på ett hållbart sätt. 

Naturlatex är det bästa madrass-materialet för miljön. De flesta madrasser på marknaden är inte biologiskt nedbrytbara och innehåller ofta flera kemikalier som läcker ut i jorden i årtionden och till och med århundraden. Dessutom kommer materialet som används för att göra många sängar från petroleumbaserade källor som inte är förnybara och eventuellt farliga.

En madrass med Naturlatex kan hålla 15-40 år, vilket är betydligt längre än de 5-10 års genomsnitt för andra sängar. Detta innebär att mindre madrasser och material konsumeras och kastas.

Naturlatex är även biologiskt nedbrytbart och återvinningsbart. I slutet av sin tid som madrass kan den återvinnas och kommer så småningom att brytas ned om det placeras på en deponi.

Sedan så gör den modulära uppbyggnaden att man inte behöver slänga några delar före dess maximala livslängd.

Vanliga sängar slängs t.e.x nästan alltid långt innan alla dess delars fulla livslängd. Och då slängs även plast, lim, metall och trä i samma binge.

För att smidigt och snabbt kunna hjälpa dig med att reklamera om du fått en trasig eller defekt vara önskar vi följande underlag av dig mailat till oss på hej@videung.com

Produkt Reklamation:

● Ditt ordernummer (du finner detta i din orderbekräftelse)

● En tydlig beskrivning av problemet

● Bilder som visar defekten/defekterna

Transport Reklamation:

● Ditt ordernummer (du finner detta i din orderbekräftelse)

● En tydlig beskrivning av problemet

● Bilder på hela varan samt felaktigheter

● Bilder på emballaget oavsett om helt eller med skador

● Se mer info kring reklamationer beskrivet i våra köpvillkor.