SKAPAD FÖR ATT OMSKAPAS.

igen och igen

KÖP SÄNGEN HÄR

EN SÄNG SOM

kan ÅTERBRUKAS.


Videung är uppbyggd i moduler och har en cirkulär design som tillåter både återbruk och källsortering. Om en del blir sliten, kan du byta ut den delen istället för att köpa en helt ny säng. Det ger en säng med mycket längre livslängd vilket är bra för vår omvärld.

VÅRA MATERIAL:


TENCEL®

ULL

LIN

100% ÅTERVUNNEN PLA

MJÖLKSAFT FRÅN NATUREN

FSC-MÄRKT GRAN

Med en känsla av

tyngdlöshet.


Alla lager av sängen finns där för att skapa en svävande känsla för användaren. Det otroligt ytmjuka och följsamma lagret närmast kroppen följer alla konturer på ett enastående sätt.

Underifrån kommer det behövliga stödet som håller ens ryggrad i en korrekt position och som anpassar sig optimalt för kroppsvikter från 0kg-150kg.

Att sova i en Videung beskrivs ofta som att sväva.

MODULÄR DESIGN MED FOKUS PÅ LIVSLÄNGD.

Vi använder naturnära och återvunnet material och har delat upp sängen i 5 olika lager. Tanken är att varje del skall få möjligheten att leva sin fulla livslängd för att sedan kunna bytas ut vid behov.

De 5 olika lagren:

1. Bäddmadrassens yttertyg

2. Bäddmadrassens kärna

3. Sängens yttertyg

4. Sängens kärna

5. Träramen

Vi ogillar lim och alla dessa lager är avtagbara och utbytbara.

När en säng slängs idag så blandas oftast metall, lim, olika plaster och träavfall i samma binge. Stora delar av den kastade sängen är många gånger fullt funktionella och slängs då helt i onödan. 

Det vill vi ändra på.

KÖP SÄNGEN HÄR

MER OM MATERIALEN:

TENCEL®

Tencel® tillverkas av eukalyptusträd. Tillverkningen är FSC-certifierad, vilket garanterar hållbart skogsbruk. Träd som används i tillverkningen ersätts, och råvaruframställningen förbrukar koldioxid samtidigt som den producerar syre. Framställningen av Tencel® kräver också 10 till 20 gånger mindre vatten jämfört med bomull.

Tencel® är en slitstark och samtidigt mjuk och lätt fiber med hög stretch-förmåga. Tencel® transporterar fukt mycket bra och absorberar 50 procent mer fukt än bomull. På samma sätt som ull är Tencel® naturligt antiseptisk och har upp till 2 000 gånger mindre bakterietillväxt än syntetfibrer.

Vi använder Tencel® i våra stretchtyger.

100% återvunnen PLA

ReForm rPLA är ett biologiskt framställt material som ursprungligen framställts av majsstärkelse, och som sedan är återvunnet från förbrukade matförpackningar. Normen i branschen är att sängben av trä eller metall köps in till Sverige via containrar från fjärran östern. Vi tycker det är smartare att skriva ut dem lokalt.
Videung är den första sängproducenten i världen som 3D-printar sängben i återvunnet och nedbrytningsbart material, och vi hoppas nu att fler sängproducenter hakar på.

ULL

Ullen i vår klädsel är en 100 % naturlig, förnybar och biologiskt nedbrytbar fiber. Ull innehåller inga skadliga kemikalier och kontrollerar också luftfuktigheten.

MJÖLKSAFT FRÅN NATUREN

I kärnan av Videung använder vi 100% naturlatex som är hämtad från en hållbar resurs. Naturlig latex kommer från hevea träd som tappas medan de fortsätter att växa, leva och rengöra luften. Hållbara latexgårdar använder en cyklisk metod för att säkerställa att nya träd alltid planteras för att ersätta dem i slutet av sin livslängd.

Naturlatex har en öppen cellstruktur som låter den andas och leda bort överflödigt värme. Materialet erbjuder en särskilt god kroppsanpassning som inte kan uppnås med andra stoppningsmaterial, vilket möjliggör god luftcirkulation och en fantastisk natts sömn.

Naturlatex används idag i de flesta premium-sängar på den svenska marknaden. Men då endast i de lager som är närmast kroppen, så som bäddmadrass och överstoppning.

LIN

Linet i vår klädsel är en av de mest hållbara råvarorna i världen. Världens bästa lin växer i norra Frankrike, Belgien och Nederländerna. Linväxten får ingen konstgjord bevattning, regnvatten är tillräckligt.

Alla delar av linet används. Linfröen används för nästa linsäsong, samt för att mata människor och djur. Linolja är mycket näringsrik och används också till att göra tvål och kosmetika.

FSC-MÄRKT TRÄ

Stommen utgörs av FSC-märkt furu som med sin långa livslängd och koldioxidbindade egenskaper under dess tillväxt, är en självklar stöttepelare i en Videung

VIDEUNG Tänker cirkulärt

När en säng slängs idag så blandas oftast metall, polyeter, polyester och träavfall i samma binge. Stora delar av den kastade sängen är många gånger även fullt funktionella och slängs då helt i onödan. 

Det vill vi ändra på. 

45 000 kr